Osteoartroza kolena


osteoartroza kolena

Sănătate Osteoartrita este o formă comună de artrită care afectează adesea genunchiul. La început, o persoană poate să nu observe niciun simptom. Cu toate acestea, în etapele ulterioare, acestea pot osteoartroza kolena probleme de mobilitate și pot necesita intervenții chirurgicale. Osteoartrita a genunchiului afectează oasele, cartilajul și membrana sinovială a articulației genunchiului.

osteoartroza kolena

Cartilajul este un țesut alunecos care oferă o suprafață netedă pentru mișcarea articulațiilor și acționează ca o pernă între oase. Sinoviul, care este moale și căptușește articulațiile, produce lichid sinovial pentru lubrifiere și furnizează nutrienți și oxigen cartilajului.

  • Danas pentru tratamentul articulațiilor Osteo artroza kolenari, tocmai de
  • Artroză deformată tratament de 2 grade,, Deformând artroza grade a articulațiilor șoldului
  • Durere severă în partea dreaptă a spatelui

Deoarece aceste funcții sunt degradate, ele nu mai protejează oasele de articulația genunchiului. La rândul său, aceasta poate deteriora oasele.

osteoartroza kolena

Osteoartrita genunchiului poate provoca durere și rigiditate. Simptomele se agravează în timp. Medicii folosesc adesea pași pentru a osteoartroza kolena progresia.

Uvoľnenie bolesti vnútornej strany kolena

De obicei, utilizează rațiunea Kellgren-Lawrence KL Clasificarea osteoartritei pentru a descrie osteoartrita genunchiului, dar există și alte gradări sisteme. Clasificarea inițială KL a fost publicată în Pașii de mai jos urmează clasificarea KL, pe baza unei serii de radiografii imagini ale osteoartritei a genunchiului.

osteoartroza kolena

Etapa 1: minor Este posibil ca o radiografie să nu prezinte vătămări, dar creșterile osoase numite osteofite pot fi un semn precoce al osteoartritei. În acest moment, ueste puțin probabil ca nimeni să nu experimenteze vreun disconfort sau durere. Articulația va apărea sănătoasă pe o radiografie.

osteoartroza kolena

Modificările mersului sunt, de asemenea, o puțin probabil.