Vom avea campionat de FIFA organizat de LPF

Vom avea campionat de FIFA organizat de LPF

LPF va organiza, în perioada 16 aprilie – 6 mai, o competiție de FIFA20, cel mai popular simulator de fotbal din lume, în care vor participa gameri profesionisti aleși de cele 14 cluburi din Liga 1.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi că fotbalul românesc se va muta în mediul online pentru a ține în priză pasiunea microbiștilor de la noi din țară. Astfel,  de joi și pînă duminică, în perioada 16 aprilie – 6 mai, se vor programa câte o etapă de fotbal virtual pe zi.După consultarea cu partenerul MEDIA al LPF, organismul de control al fotbalului anunță că are acceptul de a prezenta meciurile respective și la televiziunile partenere. După finalizarea acestei competiții, LPF va organiza un player challenge, un campionat in care fiecare club să fie reprezentat în joc de câte un fotbalist profesionist.

Scopul acestui proiect este acela de a rămâne aproape de iubitorii fotbalului românesc, de fanii Ligii 1, în această perioadă atât de dificilă pentru noi toți, dar și de a sprijini partenerii fotbalului profesionist și, implicit, cluburile Ligii 1. Astfel, fotbalul virtual întinde o mână de ajutor fotbalului real, intr-un timp in care solidaritatea e mai importantă ca niciodată. Competiția va oferi posibilitatea fiecărui club de a folosi propria infrastructură de ticketing pentru a strânge bani în sprijinul comunității  locale, spitalelor, celor atât de greu încercați în aceste zile.

Totodată, pentru a ține legătura cât mai strânsă cu fanii fotbalului românesc, competiția va beneficia de un site dedicat (http://stamacasaliga1.ro/) ,dar și de un ambasador al ei, în persoana lui Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu, recunoscut in comunitatea de gamerilor pasionati de FIFA și care ne va oferi tot sprijinul pentru a ne face să înțelegem nu doar magica lume a gamerilor, ci și aceast nou profil al fotbalului românesc.

Universitatea Craiova îl are ca jucător profesionist de FIFA pe Dan Buzărnescu, campionul național de anul trecut. De asemenea, ambasadorul Ligii 1 FIFA este tot un craiovean, Ovidiu Pătrașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *