Primul meci de rugby pe ‘Ion Oblemenco’ va fi România – Belgia, în februarie

Primul meci de rugby pe ‘Ion Oblemenco’ va fi România – Belgia, în februarie

Stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie va găzdui în premieră un meci de rugby, iar acesta va fi unul internaţional, România – Belgia, în cadrul Rugby Europe Championship. Partida va avea loc duminică, 7 februarie, de la ora 18, iar alegerea arenei din Craiova ca loc de disputare a fost luată după ce s-a constatat că nu vor fi finalizate formalităţile pentru inaugurarea noului stadion Arcul de Triumf din Capitală. 

programat vineri, 5 februarie. 

Prioritatea pentru evenimentele găzduite de arena din Bănie prevede că meciurile din Liga I au prioritate în faţa celor de rugby. Ordinea prevăzută în protocol este următoareaa: meciurile de fotbal de la turneul final al Campionatului European, echipa naţională, naționala Under 21, Liga Campionilor și Europa League; Liga I; fazele superioare ale Cupei României, începând cu faza șaisprezecimilor; Liga II; meciuri de rugby; alte evenimente cu public.

Înaintea acestui joc din cadrul Rugby Europe Championship, “stejarii” ocupă ultimul loc în clasament, cu cinci puncte, cu două mai puțin decât belgienii, lider fiind Georgia. 

Rugby-ul nu are mare tradiţie la Craiova, pe vremuri existând o secţie totuşi în cadrul clubului Electroputere Craiova, cu o echipă în liga secundă. Aceasta a avut momentul de glorie maximă la începutul anilor 70. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *