RISC DE VIITURI ÎN OLTENIA

RISC DE VIITURI ÎN OLTENIA

Este pericol de inundații în Oltenia.

Reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis astăzi un cod galben de viituri pentru râurile Cerna din Gorj, Desnățui din Mehedinți și Dolj, pentru râul Jiu care străbate Gorjul, Mehedințiul și Doljul, dar și pentru Olteţ – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu în Vâlcea și Gorj. Avertizarea hidrologică este valabilă de astăzi de la ora 16 și până miercuri la aceeași oră.

Cod portocaliu de inundații

De asemenea, un cod portocaliu a fost emis de astăzi de la ora 18 și până mâine la ora 12. Vizate sunt râurile Gilort din Gorj, Motru în Gorj și Mehedinți, Coşuştea  – judeţul Mehedinți, Olteţ – bazin superior pe porțiuni din  Gorj şi Vâlcea și Oltul din zona județului Vâlcea.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici care pot produce inundații locale semnificative. Riscul cel mai mare de inundații va fi pe unele râuri din județele Gorj și Mehedinți.

În aceaste intervale,  hidrologii atrag atenția că atât Cota de Atentie, cât și cea de Inundație ar putea fi depașită pe unele porțiuni ale râurilor care străbat Oltenia.

Avertizarea hidrologică vine în contextul în care în Oltenia au fost anunțate ploi, iar cantitățile de apă căzute vor ajunge izolat și la 60 de l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *