BARIERĂ RUPTĂ DE VIITURĂ

BARIERĂ RUPTĂ DE VIITURĂ

Bariera plutitoare din Isalnița a cedat de la viitură. În această dimineață, obstacolul  din cauciuc gonflabil nu a mai putut să oprească gunoaiele.

Forța apei a rupt cablul de otel cu care bariera era prinsă în blocurile de beton, grele de o tonă. Cei care o monitorizau promit că după ce nivelul apei va scădea, o vor monta din nou. Până atunci însă, gunoaiele vor ajunge mai departe în Dunăre.

Cu doar câteva ore înainte, cei care se ocupau de barieră încercau să-i mobilizeze pe voluntari, pe o rețea de socializare, pentru a strânge gunoaiele care se acumulaseră la aproximativ o lună de la ultima ecologizare.  Planul era ca barajul să fie desfăcut în momentul în care hidrologii anunțau viituri, așa cum s-a întâmplat astăzi, dar natura și-a spus cuvântul.

Reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis un cod portocaliu de viituri pe râurile Jiu și Desnățui din Dolj. Potrivit acestora Cotele de Apărare sunt așteptate să crească. Atenționarea hidrologică va fi valabilă până mâine la ora 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *