Mariko Daouda: „Trebuie să i se dea timp lui Papură. Cred în el”

Mariko Daouda: „Trebuie să i se dea timp lui Papură. Cred în el”

În direct la emisiunea „Fotbal Plus” de la Oltenia TV, fostul jucător al Craiovei, Mariko Daouda, a avut o intervenție în care a vorbit și despre Corneliu Papură, fostul său coleg. 

Mariko Daouda: „Trebuie să i se dea timp lui Papură. Cred în el”

Daouda are o școală de fotbal în Africa și spune că s-a inspirat în stilul său de antrenorat de la Sorin Cârțu: „„Am învăţat multe de la Sorin Cârţu, el m-a ajutat mult, a lucrat mult cu mine, mai ales pe apărare, autobaza, cum se zicea atunci, dar şi de la Ioan Andone. Mi-ar plăcea să fac un parteneriat cu o echipă din România, să dăm jucători. Cred că suporterii s-ar supăra dacă aș da jucători la Dinamo, așa că dăm la Craiova.” 

„Când am venit la Craiova m-a ajutat mult Cornel Papură, am jucat cu el în apărare, m-a ajutat să mă adaptez, dar şi cu limbra română, fiindcă el jucase în Franţa, la Rennes. Am vorbit cu el şi când a fost instalat antrenor acum.

La Craiova e mare presiune, nu e uşor pentru el, nu e uşor să fii antrenor acolo. Trebuie să i se dea timp, chiar dacă are patru meciuri fără victorie, e totuşi acolo sus, pe locul 3, nu e o mare problemă, cred în potenţialul lui Cornel. Mai vorbesc cu el şi cu Pleşan cu Murgan, dar şi cu Jeremie N’Jock. Şi Luţu m-a ajutat cât timp am fost la Craiova.”

„Craiova este a doua mea casă, s-a născut şi copilul meu acolo, am stat trei ani la Universitatea.” a adăugat fostul fotbalist.

O amintire frumoasă este de la inaugurarea nocturnei pe pe fostul stadion, era multă lume, 40.000 de oameni, cu Ceahlăul, a fost ceva deosebit, o atmosferă extraordinară, chiar dacă nu am câştigat, am avut un gol anulat al lui Vlădoiu. O altă amintire frumoasă a fost Gala lui Gică Popescu, meciul lui de retragere, am jucat alături de mari jucători, Hagi, Stoicikov, Guardiola, Taffarel şi mulţi alţii.”

  • 2005-2006 este sezonul în care ivorianul a câștigat SuperCupa României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *