PĂCALIȚI ÎN ONLINE

PĂCALIȚI ÎN ONLINE

Doljenii care au fost păcăliți în mediul online au făcut, în ultimele șase luni, numai puțin de 76 de sesizări la poliție.

În 31 de cazuri, oamenii legii au întocmit dosare penale pentru înșelăciune, iar pentru alte 24 de situații fac cercetări pentru fraudă informatică, fals informatic sau pentru accesarea ilegală a unui sistem informatic. Autoritățile îi sfătuiesc pe cumpărători să fie precauți și să verifice de două ori înainte de a trimite o comandă. Infractorii găsesc diverse modalități de a-i înșela pe creduli.

Craiovenii spun că sunt atenți la ce cumpară. Unii sunt mai reticenți și preferă să meargă în magazin pentru a se convinge că nu irosesc banii.

În alte cazuri, persoanele rău intenționate contactează departamentele financiare ale societăților comerciale, folosindu-se de adrese de mail asemănătoare cu ale partenerilor și cer să le fie virate sume mari de bani în conturi bancare din străinătate.  Polițiștii spun că prevenția este cea mai bună apărarea împotriva fraudelor și au mai multe sfaturi pentru doljeni.

Toți cei care au fost înșelați pot depune o plângere la secția de poliție la care sunt arondați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *