MAI PUȚINE CLASE DE A IX-A ȘI ÎN DOLJ

MAI PUȚINE CLASE DE A IX-A ȘI ÎN DOLJ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat săptămâna trecută că pentru clasa a IX-a, numărul elevilor va trebui redus.

La filiera teoretică, în clasă vor fi numai 26 de elevi și nu 28 cum erau până acum. Și la filiera tehnologică și învățământul profesional, dar și la filiera vocațională vor apărea schimbări. Numărul elevilor din clasă va fi micșorat de la 28 la 24. Inspectoratul Școlar Județean Dolj  a început pregătirile pentru noul an școlar. Din cauza noilor reguli, în județ vor fi cu 15 clase mai puține anul acesta. Reprezentanții intituției spun că se așteaptă și la o scădere cu peste o mie două sute de absolvenți de clasa a VIII-a.  

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj promit că toți absolvenții de gimnaziu din județ se vor putea înscrie în clasa a IX-a, în noul an școlar și vor fi locuri suficiente pentru toți bobocii. Planul de școlarizare a fost făcut ținand cont de mai multe criterii.

Proiectul planului de școlarizare pentru toate unitățile din învățamântul preuniversitar din Dolj a fost dezbătut  în  cadrul ședinței Consiliului de Administrație a Inspectoratului  Școlar  Județean.  Acesta va trebui transmis Ministerului Educației până la începutul lunii februarie. Zilele acestea, reprezentanții IȘJ Dolj vor anunța și liceele la care vor fi mai puține clase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *