PROGRAMĂRILE PENTRU VACCINARE SE DECALEAZĂ

PROGRAMĂRILE PENTRU VACCINARE SE DECALEAZĂ

De mâine, persoanele care deservesc activități esențiale și care erau programate pentru vaccinare  vor fi amânate cu cel puțin 10 zile.

Adică, profesorii, jurnaliștii, curierii, postașii, preoții, angajații de la Salubritate sau persoanalul care asigură transportul cetățenilor se vor putea imuniza din 8 februarie. La nivelul țării sunt peste 35 de mii de persoane aflate în această situație. Coodonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a explicat ieri în cadrul unei conferințe de presă că s-a luat această decizie pentru a nu afecta vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, cei cu boli cronice sau doza de rapel.

Valeriu Gheorghiță – coordonatorul campaniei de vaccinare:

“ Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, pentru doza I, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale.”

Cum se va face reprogramarea?

Reprogramarea se va face automat. Cei afectați vor fi anunțați pe e-mail și printr-un mesaj pe telefon.

Valeriu Gheorghiță – coordonatorul campaniei de vaccinare: 

“ Se face automat. Practic, în cursul zilei de astăzi, persoanele respective, cele 35.000 de persoane, vor primi atât pe e-mail, cât şi pe SMS faptul că au fost reprogramate începând cu data de 8 februarie şi vor avea şi în platformă aceste modificări. Practic, te poţi uita în platformă şi îţi vei vedea datele atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel. Persoanele respective vor fi reprogramate în aceleaşi centre de vaccinare; practic, vorbim de o decalare pentru 10 zile.”

De ce s-a întâmplat asta?

Decalarea programărilor vine în contextul în care România are un deficit de 117 mii de doze. Asta, după ce săptămâna trecută a primit mai puține seruri de la compania  care trebuia să le livreze. Până la sfârșitul lunii martie,  obiectivul României  este de a vaccina 1,2 milioane de persoane. Ieri, în Dolj s-au vaccinat 844 de persoane. Alte 432 au primit a doua doză de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *