PROBLEMA COLECTĂRII GUNOIULUI CONTINUĂ

PROBLEMA COLECTĂRII GUNOIULUI CONTINUĂ

Problema  colectării deșeurilor menajere din Dolj a fost din nou subiect de dezbatere astăzi în ședința Consiliului Județean Dolj. Mai mulți consilieri au atras atenția că primarii abia se descurcă cu cheltuielile pentru strângerea gunoaielor și riscă falimentul dacă lucrurile nu se vor schimba.

În urmă cu aproximativ 2 săptămâni, autoritățile doljene au avut mai multe întâlniri cu primarii din cele 111 localități pentru a discuta problemele și a le explica despre noul sistem de taxare care ar trebui implementat din acest an. Cetățenii vor plăti în funcție de ce cantitate vor arunca, iar dacă vor depăși  estimarea prevăzută în contract vor plăti în plus.  Președintele Consiliului Județean  Dolj, Cosmin Vasile a explicat că propunerea a ajuns pe masa Ministerului Fondurilor Europene, unde așteaptă să primească aprobare.

Dotarea mașinilor cu cântare electronice va însemna o investitie în plus. Pentru o singură mașină, costurile  sunt estimate la 15 mii de euro.

Anul trecut de exemplu, în luna ianuarie, primăria din Mischii a plătit  aproximativ 16.500 de lei pentru 20 de tone de deșeuri. Acum, în Dolj, în doar aproximativ 20 de localități se colectează selectiv. Autoritățile plănuiesc să-i mobilizeze pe oameni cu ajutorul campaniilor de informare, totul, pentru ca, la final, facturile să fie reduse în comunele unde se reciclează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *