SE ÎMPĂDURESC TERENURILE DEGRADATE

SE ÎMPĂDURESC TERENURILE DEGRADATE

A început inventarierea terenurilor degradate din Dolj. Asta pentru că specialiștii vor sa facă o radiografie a zonelor ce urmează să fie împădurite.

La prima ședință a comisiei tehnice de astăzi s-au prezentat și primele date: sunt peste o mie șapte sute de hectare ce au nevoie de arbori, pe raza a 24 de comune.  Proiectul va începe chiar din aceasta toamnă.

Specialiștii spun  că plantarea ar trebui să se facă în luna Octombrie sau Noiembrie, atunci când arborii intra în perioada de repaus vegetativ și sunt feriți de îngheț.  Primarii sunt cei care vor identifica terenurile degradate, ce se vor transforma în viitoare zone verzi. 

La împădurire ar putea participa și asistații sociali din comune, în funcție de ce se va stabili în cadrul comisiei. 

Comisia din Dolj a fost întrunită la o săptămână de la vizita de lucru a Ministrului Mediului, Barna Tanczos. Din aceasta fac parte mai mulți specialiști ai Direcției Silvice, Direcției de Agricultură, OCPI  Dolj, APIA sau de la  stațiunile de cercetare din județ și de la Facultatea de Horticultură a Universității din Craiova. 

Ce zone vor putea fi împădurite?

Una dintre localitățile ce va fi împădurită este Poiana Mare, pe aproximativ 450 de hectare. Și la Călărași, o alta localitate doljeană afectată de fenomenul deșertificării, se vor planta pomi. În câțiva ani aici ar putea să apară o pădure pe o suprafață de peste 330 de hectare. Împăduririle se vor realiza cu ajutorul fondurilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *