„ÎNCHISOAREA” VICTIMELOR

„ÎNCHISOAREA” VICTIMELOR

Mărturii șocante făcute de victimele traficului de persoane. Răpire, sechestrare, prostituție, amenințări și mutilări cu cuțitul.

Prin toate acestea a trecut o familie din Craiova în ultimii ani. Oamenii trăiesc acum sub teroare, închiși în casă, cu gratii la geam și la ușă. Aceștia au angajat chiar  și o firma de pază și au montat mai multe camere de supraveghere, totul, pentru a se proteja de interlopi.  

Tatăl tinerei povestește că în 2016, fata a dispărut din Italia, unde locuia  atunci cu părinții. Zile în șir nu au mai știut nimic de aceasta și au căutat-o cu disperare atât în străinătate, cât și în țară. De la cunoștințe au aflat că urma să ajungă la prostituție. La puțin timp au alertat autoritățile pentru a o găsi.

Familia a primit mai multe  amenințări cu moartea. Făptașii i-au avertizat să nu vorbească. Din cauza unor conflicte mai vechi și din răzbunare, fata și cu o verișoara de-a ei au ajuns să fie mutilate. Agresorii le-au atacat cu un briceag, în plină zi, chiar lângă o frizerie din Craiova.  Cicatricile vor rămâne pe viață. Doar norocul a făcut ca atunci să nu moară.

Mai bine de un an tânăra a avut nevoie de consiliere psihologică. Familia nu își dorește decât să se facă dreptate. 

Povestea a avut loc când  fata era minoră, la 14 ani. Aceasta spune  că era urmărită și amenințată  atunci când mergea la un liceu din Craiova. Infractorii plănuiau să o ducă la prostituție.

Alexandra le trasmite fetelor care au trecut printr-o experiență similară să aibă curaj și să meargă să depună o plângere la poliție pentru ca astfel de persoane să nu mai scape nepedepsite.

Oamenii au acționat în instanță. Anul trecut, magistrații de la Judecătoria din Craiova  i-au dat inculpatului  o pedeapsă de aproximativ 2 ani și jumătate, mult prea mică și nedreaptă potrivit avocatei familiei. Ambele părți implicate au făcut apel, iar un nou termen de judecată va avea loc peste numai 2 zile. Reprezentantul craiovenilor în instanță luptă acum pentru a fi schimbată încadrarea juridică – de la loviri și alte violențe la tentativă de omor.

Familia a cerut în instanță și daune de aproximativ 50 de mii de lei. Pe numele aceleiași persoane, DIICOT Craiova a deschis și un dosar de proxenetism. Fratele bărbatului este și el anchetat pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă. Potrivit unui raport făcut de Comisa Europeană, România este fruntașă când vine vorba de victimele traficului de persoane. În 2017 și 2018 cele mai multe cazuri erau înregistrate în țara noastră. Pentru mulți, traumele provocate de aceste experiențe neplăcute se văd și câțiva ani mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *