POLIȚIȘTII PROTESTEAZĂ DIN NOU

POLIȚIȘTII PROTESTEAZĂ DIN NOU

Un nou protest al angajaților MAI a avut loc în această dimineață în fața prefecturii Dolj.

Oamenii și-au cerut drepturile, nemulțumiți de decizia guvernului de a îngheța sporurile și salariile. Angajații din penitenciare, împreună cu cei din domeniul asistenței sociale s-au alăturat polițiștilor  și au cerut să nu mai fie furați. 

Ce spun sindicaliștii?

Reprezentanții sindicatelor au declarat că dacă doleanțele nu le vor fi ascultate se va ajunge chiar și la blocarea sistemului. Mitingurile vor continua și în perioada următoare. Înghețarea salariilor și a sporurilor, neindexarea pensiilor cu valoarea inflației și faptul că salariul minim nu a fost majorat, așa cum li s-a promis, au fost motivele care i-au determinat pe oameni să iasă din nou în stradă. 

Bugetarii spun că s-au săturat de promisiuni și așteaptă soluții de la actualul guvern al României. 

Până acum, angajații MAI au mai protestat de două ori, tot în fața prefecturii din Dolj – la sfârșitul anului trecut și în urmă cu aproximativ o săptămână.  Tot în semn de protest, polițiștii  au renunțat să mai aplice amenzi și au blocat activitatea cu publicul  timp de o oră în unitățile de poliție. Mitingurile vin în contextul în care în care la finalul anului trecut, guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență și astfel salariile și sporurile bugetarilor au fost înghețate la nivelul anului 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *