AUTOBUZELE ELECTRICE, LIVRATE MAI REPEDE

AUTOBUZELE ELECTRICE, LIVRATE MAI REPEDE

Autobuzele electrice vor ajunge în Bănie mai devreme cu 2 luni.

Mijloacele de transport în comun vor fi livrate cel târziu până în aprilie. 4 dintre acestea – până la sfârșitul lunii , în martie alte 3, iar restul de 8 până pe 10 aprilie. Anunțul a fost făcut ieri, pe o rețea de socializare, de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Vestea că vor circula mai repede cu autobuze ecologice i-a bucurat pe craioveni.  

Ce dotări vor avea acestea?

Noile autobuze vor avea trape pentru persoanele cu handicap, prize unde călătorii își vor putea încărca telefoanele mobile și laptopurile, dar și camere de supraveghere. Lungimea acestora va fi de 18 metri. Mijloacele de transport în comun vor putea circula pe străzile din Bănie după ce acestea vor fi concesionate către RAT Craiova, în următoarea ședință a Consiliului Local. În această lună doar  5 astfel de autobuze vor fi văzute pe traseele 1, 3 și 9. 

Până acum, primăria a schimbat 70% din flota RAT Craiova.  Regia de Transport are 95 de autobuze și 12 tramvaie. Autoritățile din Bănie promit că vor mai cumpăra încă 30 de autobuze electrice pentru a înnoi în totalitate parcul auto. 

Seara trecută unul dintre autobuzele mai vechi a creat un adevărat ambuteiaj în trafic după ce s-a stricat. Evenimentul rutier s-a produs în sensul giratoriu de lângă Spitalul Militar Ștefan Odobleja din Bănie. Nervii șoferilor au fost întinși la maximum, iar cei care au fost nevoiți să treacă pe acolo au avut de așteptat. 

Primul autobuz electric a ajuns în Craiova anul acesta, pe 27 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *