“VREM SĂ MUNCIM!”

“VREM SĂ MUNCIM!”

Cu mesaje motivaționale, de îndemn la muncă și protest față de închiderea târgului. Așa au ieșit în fața Prefecturii Dolj zeci de comercianți nemulțumiți că activitatea lor este sistată.

Pancartele cu mesaje, unele greu de deslușit chiar și pentru protestatari, au subliniat întreaga lor revoltă: târgul să nu mai fie închis! 

Protestul s-a concretizat sub același mesaj, dreptul la muncă. 

Protestarii nu vor renunța ușor. Spun că dacă cel mai mare târg din Craiova nu va fi deschis, rata infracționalității ar putea crește. 

Marcel Brebenel –  reprezentant Grupul de Inițiativă al comercianților:

“Dorim să se deschidă târgul. Considerăm că suntem discriminați. Avem în vedere  faptul că mall-urile funcționează, Bănia funcționează și toate celelalte, restaurantele și nouă nu ne-a dat drumul în condițiile în care noi ne desfășurăm activitatea în aer liber. Nu uitați că luni începe școala și nu avem bani să ne trimitem copiii la școală. Deci mi se pare o ilegalitate. Am vândut în stradă, dar nu toți.  Foarte, foarte puțini. Un săcuț de marfă pentru că nu aveau ce să mănânce oamenii.  Am fost un număr foarte puțini de fapt din numărul comercianților care într-adevăr își desfășoară activitatea din Târgul de Săptămână. În continuare dacă nu ne dau drumul, dacă nu ne ajută Prefectura sau Guvernul României, să audă acest lucru, noi nu vom pleca de aici până când nu ne vor da drumul la Târg. Trebuie să ne facă ceva pentru că altfel nu avem cu ce să trăim.”

Negocierile au avut loc la sediul Prefecturii Dolj.  Împreună cu reprezentanții instituției, au analizat revendicările și măsurile ce pot fi luate în sprijinul comercianților. Anul trecut, în luna noiembrie,  din cauza epidemiei de coronavirus, Guvernul României a decis ca târgurile să fie închise. De atunci, comercianții din Craiova au încercat să-și vândă marfa pe trotuar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *